На кадри от Грийнфийлд се виждат огромни щети - къщи, превърнати

...
На кадри от Грийнфийлд се виждат огромни щети - къщи, превърнати
Коментари Харесай

Мощно торнадо срина град в Айова, има убити и ранени

На фрагменти от Грийнфийлд се виждат огромни вреди - къщи, превърнати в отломки, разпръснати на всички места парчета и няколко преобърнати огромни вятърни турбини.

Всички фотоси

" Това торнадо унищожи огромна част от града ", съобщи сержант Алекс Динкла, представител на щатския патрул на Айова.

Той не сподели какъв брой хора са починали при естественото злополучие през вчерашния ден, като посочи, че съответни данни ще има по-късно през днешния ден.

Грийнфийлд е с население от към 2000 души население, от които най-малко дузина са потърпевши при връхлитането на торнадото, сподели Динкла. Тъй като локалната болница също е понесла вреди, е било належащо ранените да бъдат превозени за лекуване в близки градове.

Снимка: БТА/АР

На видеокадри се виждат потрошени коли и съществени вреди на бензиностанция в Грийнфийлд - административния център на окръг Адеър, който, наред със прилежащия окръг Адамс, наподобява е потърпевш най-тежко при прекосяването на торнадо над югозападна Айова.

Най-малко един човек в Адамс е умрял вследствие на естественото злополучие, сподели правосъдният доктор на окръга Лайза Браун.

Снимка: БТА/АР

Губернаторката на Айова Ким Рейнолдс разгласи бедствено състояние в 15 окръга, в това число Адеър и Адамс, което ще разреши потреблението на щатски запаси за справяне с последствията.

Най-малко три вятърни турбини, високи към 100 метра, са се пречупили в Адеър, като една от тях се е запалила. Подобни вреди има и в окръг Адамс, заяви локалната медия Кей Си Си Ай.

Снимка: БТА/АР

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати издаде през вчерашния ден предизвестия за торнадо и мощни гръмотевични стихии за огромна част от Айова и няколко други щата в Средния Запад, в това число елементи от Минесота и Уисконсин.

По-рано денем тя удостовери съществуването на най-малко едно торнадо над Ролингстоун, Минесота.

Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР